Bohus IF Friidrotts tävlingsregler

Så anmäler du dig till tävling

Anmäl dig till tävling på följande sätt:

• Du anmäler dig genom att fylla i namn, födelseår, klass, gren och årsbästa (om sådant finns).
  • Anmälan sker i god tid innan anmälningstiden går ut, så att kanslipersonalen hinner anmäla.
  • Bohus IF Friidrott betalar ordinarie anmälningsavgift till sanktionerade tävlingar (se sanktionerade tävlingar på hemsidan).
  • Vid efteranmälan betalas HELA efteranmälningsavgiften av den person som efteranmält sig (faktureras i efterhand).
  • Om du inte kommer till tävlingen eller avstår från gren under tävling utan giltiga skäl, kommer föreningen fakturera anmälningsavgiften till berörd familj.
  • Giltiga skäl är sjukdom eller skada och skall meddelas tränare/ledare som är närvarande vid tävlingen, via sms eller muntligt.

Därför har vi dessa rutiner:

• Kostnaderna för efteranmälningar och uteblivna starter blir en stor belastning för klubben.
  • Tiden för all administration för kanslipersonalen minskar när du följer rutinerna för tävlingsanmälan.

När du tävlar representerar du Bohus IF Friidrott, vilket innebär:

• Att du värmer upp och tävlar i klubbens tävlingskläder.
  • Att de som är 10 år och yngre skall använda den svarta T-shirt som man får gratis från föreningen då man erlagt medlemsavgift eller klubbens Trimtex överdel och valfri svart underdel.
  • Att de som är 11 år och äldre skall använda klubbens Trimtex-kläder.
  • Att du är på plats i god tid, senast 1 timma före start, så att du hinner värma upp ordentligt och pricka av dig etc.
  • Att du, om du placerat dig och blir uppropad till prisutdelning, går upp och tar emot ditt pris. Behöver du lämna tävlingen innan prisutdelning skall detta meddelas tränare eller annan ledare från klubben.
  • Att du vid prisutdelning bär Bohus IF Friidrott tävlingsdräkt eller träningsoverall.
  • Att du uppträder på ett trevligt sätt mot alla, så som klubbkamrater, andra aktiva, tränare och funktionärer.

Vad du som förälder/anhörig bör tänka på inför och på tävlingen

Tips inför tävling:

• Gå in på arrangerande klubbs hemsida och läs igenom tävlingens PM (här står all nödvändig information), tävlingens tidsschema och adress/karta till arenan.
  • Ta med varma kläder för att hålla värmen mellan grenarna. Det kan ibland vara längre uppehåll i tidschemat, speciellt om man bara är med i ett fåtal grenar.
  • Förbered hemma genom att äta ordentlig frukost.
  • Ta med egen mat/fika och vattenflaska.
  • På de flesta tävlingar finns försäljning av fika, korv mm. Se tävlings-PM.
  • Ta med något att sitta på, ibland finns läktare, ibland är det en grässlänt som finns att tillgå.
  • Se till att ditt barn bär Bohus IFs tävlingskläder om inte annat överenskommits med Bohus IF.

På tävlingen:

• Se till att ditt barn är avprickad för sin/sina löpgrenar på utsatt tid. Sker normalt 60min innan start. Var och när detta görs står normalt i tävlings-PM.
  • Se till att hämta nummerlapp hos Bohus IF’s representant på tävlingen, alternativt direkt hos arrangerande klubb (se tävlings-PM).
  • Se till att ditt barn värmer upp i god tid innan sin gren om inte det tas om hand av någon av klubbens tränare. Vi har på träning lärt de aktiva hur de värmer upp så de kan göra på samma sätt och om någon annan i klubben är med i samma gren, gör det ihop. Oftast behövs ca 30 min uppvärmning och när man blir ca 13 år och äldre så bör man värma upp i ca 45 min – 60min.
  • Efteranmälan på arenan görs direkt hos arrangerande förening och faktureras i efterhand.
  • Se till att ditt barn är på rätt plats på arenan inför sin gren ca 15min innan utsatt starttid för upprop. Tiden varierar för olika tävlingar, se tävlings-PM.