SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Börja träna friidrott
Friidrott kan man börja med när som helst! Är du eller ditt barn intresserat av att börja?
 
 
Friidrott är en briljant träningsform då den är så allsidig. Med rätt utformad träning så kommer barn och ungdom framför allt lära sig att använda kroppen på ett bra sätt, och oavsett om man fortsätter med friidrott eller inte, så kommer man ha glädje av träningen i mycket annan idrott. 
 
I Bohus IF börjar vi träna friidrott hösten det år man fyller sex år, alltså i samband med att man börjar förskoleklass. 
 
Fokus under den första tiden är rörelseglädje, gemenskap och koordination. Vi kommer helt enkelt lära oss att använda kroppen, eller med andra ord "vi tränar på att träna", samtidigt som vi testar på de flesta olika friidrottsgrenar. För den som vill så finns det redan efter några månader möjligheter att testa på att tävla. 
 
Våren innan start för dom yngsta så öppnar vi upp intresseanmälan. 
 
För att kunna börja så kommer vi behöva tränare i form av föräldrar som vill vara tränare och i samband med anmälan av ditt barn får du också meddela om du är intresserad av att vara med som tränare/ledare. Viktigast av allt; du behöver inte ha någon friidrottsbakgrund för att vara tränare. Utbildningen står föreningen för. I första hand i form av internutbildning då vi låter er och era barn vara med de ett år äldre barnen under en period. Friidrottsförbundet har också en utbildning som heter "Friidrott 7-10år", där klubben står för kostnaden. 

 

Om ni har några frågor ta kontakt med oss via mail: kansli@bohusif.se

 

Föräldraengagemang


Förutom att se till att era barn kommer i tid till träningar och tävlingar, så har ni föräldrar en skyldighet att hjälpa till som funktionärer vid våra arrangemang och med-arrangemang. Arrangemangen är viktiga för föreningen, inte minst ekonomiskt, för att kunna generera pengar  till startavgifter, utrustning och andra utgifter för friidrottssektionen. Se följande länk.

 
Partners
Arrangemang
Antidoping