Vision & Värdegrund
Vision

Bohus IF Friidrott skall genom att bedriva friidrott på ungdomsnivå, utbilda friidrottare och vara en av Göteborgs Friidrott främsta ungdomsfriidrottsklubbar och bidra till sina medlemmars fysiska, psykiska och sociala välbefinnande.

Värdegrund
Respekt

• Vi visar hänsyn genom att uppmärksamma varandra och hälsa på alla.

• Vi visar omtanke, hjälper varandra och får alla att känna sig inkluderade.

• Vi accepterarar varandras olikheter oavsett etniskt ursprung, religion, kön och sexuellläggning.

Glädje

• Vi sprider glädje genom att uppmärksamma alla med en positiv attityd och vi har kul tillsammans.

• Vi uppmuntrar och stöttar varandra.

• Vi skapar bra stämning både på och utanför idrottsarenan.

Utvecklande

• Vi skapar förutsättningar för alla att växa och utvecklas som idrottsutövare såväl som människa oavsett mål och ambitionsnivå.

• Vi är nyfikna, intresserade och lyhörda för nya idéer och tankar.

• Vi uppmuntrar aktivt till utbildning och vårt arbete kännetecknas av utveckling av både stora som små uppgifter.

Gemenskap

• Vi är lyhörda, hjälpsamma och tar ansvar för varandra.

• Vi skapar gemenskap genom delaktighet och tillhörighet där alla känner sig välkomna.

• Vi bidrar till att alla blir väl omhändertagna och att alla känner sig sedda.