Tävlingar

Bohus IF deltar gemensamt i flertalet tävlingar. Inbjudningar till intressanta tävlingar som vi rekommenderar hittar ni på sidan Inbjudningar.

Vinter/vårserien:
För juniorer ordnas en tävling på disktriktsnivå som kallas ungdomsserien eller vinterserien/vårserien. Tävlingarna spelas oftast i Excersishuset på Heden i Göteborg och oftast på helger, tre tillfällen per termin. Laget kan ha två till fem spelare. Alla lag måste ha en lagledare som normalt är en förälder till någon av de tävlande. Deltagande i dessa tävlingar anmäls av klubben i september. Mer information kan ges av tränarna.

Seriespel vuxen:

Bohus IF har ett seniorlag i division 3. Ytterligare ett lag spelar i division 5.

Propagandatouren:

Propagandatouren är tävlingar på distriktsnivå som normalt spelar i Excercishuset på Heden i Goteborg. Det brukar vara 5 tävlingsdagar totalt under hösten och våren och är en bra tävling att börja med när man är nybörjare på bordtennis. http://www.svenskbordtennis.com/forbundet/Distrikten/goteborgsbordtennisforbund/Tavlingar/Propagandatouren/

Licenskrav:

Det är obligatoriskt för alla som spelar någon form av tävling eller seriespel att inneha en giltig spelarlicens för att få delta.

Det finns två licenstyper, en nationell licens kallad A-licens och en distriktslicens kallad D-licens.

• A-licens ger möjlighet att delta i A-, B- eller C-tävlingar samt senior- och veteranserie. A-licens delas åldersmässigt in i barn, ungdom, senior och pensionär med olika licensavgifter.
  • D-Licens kan lösas av alla åldrar och ger möjlighet att delta i distriktstävlingar inom det egna distriktet, t,ex, Propagandatouren samt i distriktets ungdoms- och pensionärsserier.

D-licensen ingår i Bohus IF:s träningsavgift medan A-licensen är en tilläggsavgift.

Avgifter:

Klubben betalar alla deltagaravgifter för seriespelen. För deltagande i Propaganadatouren så betalar varje spelare sin deltagaravgift på plats i Excercishuset (säsongen 18/19 har avgiften varit 100 kr).

När det gäller övriga tävlingar betalas avgiften av respektive spelare via Swish till den egna klubben (123-421 22 39), märk betalningen med namn och tävling.